tisdag, juni 23

färg på tillvaron

Vår nya vagn är ju helt svart. fullständigt färglös till skillnad från den röda färgklick ellie åkte runt i innan. redan från början hade jag planer på att piffa till den med det kom annat emellan. men ikväll. efter en så där otroligt slö dag satte jag igång. det blev en vändbar dyna. ena sidan ljus och sommrig och den andra murrig och höstig. till sommarsidan sydde jag även ett överdrag till bygeln. tygerna är rester efter kläder jag sytt och till stoppning använde jag madrassen ellie hade i vaggan. den bestod av två tunna madrasser och passade perfekt. det är så härligt när allt man behöver finns hemma när kreativiteten slår till så att det barar att sätta igång!








fredag, juni 19

Glad Midsommar!






önskar familjen schwartz

onsdag, juni 17

i heart you ellie







vi skulle egentligen åkt till dannike för promenad och lunch på hofsnäs idag ellie och jag. men då ellie fick 39 graders feber efter 1 årsvaccinationen i går fick vi stanna hemma. febern satt i fram till förmiddagen och lilla damen sov länge. då passade mamma på att plocka fram drömstickprojektet "i heart you". hittade mönstret för ett år sedan eller längre. hade funderingar på att födelsedagssticka till jonas systerdotter, men valde att spara det för famtida eget behov. så glad att jag gjorde det. den blir alldeles för fin för att jag skulle vilja skicka i väg den. dessutom känns storlek 1-2 år mer överkommligt än 9-10 år med tanke på att precis hela tröjan är tvåfärgsstickad. även om det går över förväntan i snabbhet. mönstret är enkelt då diagramet bara består av 8 gånger 12 maskor och är lätt att memorera. garnet har ellie fått i namngivningspresent och 1 årspresent från sin moster åsa och är en ull och bomullsblandning, ulligt men ändå mjukt och gosigt med andra ord. så det blir verkligen en hjärtetröja full av kärlek som kommer värma fint i sensommar/höst.


tak tak tak!

äntligen är det nya taket på plats! svart fint och inte alls så blankt ich fult som jag befarat! dessutom passade svart tak mycket bättre än jag trott, mycket tack vara de mörka fogarna och svarta smidesdetaljer. tur att jonas fick bestämma. de fina kopparplåtarna på vindskivorna gick tyvärr inte att återanvända så nu blir det till att måla vindskivor då och då.

















även uthuset har fått ett litet litet lyft. ny rödfärg på långsidan mot huset och ny vit färg på vindskivor, fönster och knutar ut mot vägen. planen var att måla även andra gavelns vita detaljer, men byggarna slog sönder färgburken imorse så vi får sen om det blir av.

söndag, juni 14

ta söndag

när jonas åkte till jobbet idag undrade han vad vi skulle hitta på ellie och jag. idag tänker jag ta söndag svarade jag. tanken var alltså att göra ingenting alls och bara ta det lungt. att jag somnade kl 19 när jag la ellie igår tyder ju ändå på att jag är trött.
nu föll det sig istället så att jag sytt en vimpel till äppelträdet och förberett vindskivor och ena långsidan på uthuset för målning. med nytt tak på vårt hus kommer ju uthuset att se precis så slitet ut som det varit, iaf vindskivorna. det blev helt enkelt en husägarsöndag!